Mistä rahaa matkustamiseen?

Tiedätkö menosi vs. tulosi?  Harva syntyy kultalusikka suussa.

Palkkatöissä tulo on usein säännöllinen kuukausittain. Yrittäjänä tulot vaihtelevat minulla asiakasmäärän mukaisesti ja oma sairastuminen tuo usein myös valtavat tulojen menetykset (vakuutus korvaa osan). Kuukausittaisista menoista on hyvä olla tietoinen, asiakaskadon tai pitkäaikaisen sairastumisen sattuessa ja kerätä puskuria hätätilanteita varten.

Hyvinä kuukausina voi keskittyä lisäksi omaan hyvinvointiin hemmottelemalla itseään. Iloinen sinä = parempi mieli = parempi työmotivaatio = iloinen asiakas = parempi myynti.

Olen laatinut toiminimi yrittäjän ’’omat tulot ja menot’’ Excel taulukon, jota päivitän pari krt vuodessa pysyäkseni kartalla missä mennään. Taulukossa on suuntaa antavia menoeriä, jokaisella on omat kiinnostuksen kohteensa ja menoeränsä! Jos ilmainen valmis taulukko kiinnostaa niin lataa taulukko tästä

Esim. Palkkasi on 2000 €/kk

Kiinteät kulusi ovat 1500 €/kk. Tilille jää rahaa 500 €. Juotko rahan kurkusta alas + taxit joka viikonloppu, sijoitatko rahan, säästätkö rahaa ylimääräiselle säästötilille, ostatko itsellesi mukavia asioita, jokainen tekee oman valintansa.

Helppoja tapoja laskea omat kuukausittaiset menot;

  1. Avaa nettipankki ja selaa menoja – kirjaa ylös taulukkoon
  2. Vakuutusyhtiöiden/pankkien sivuilta näet helposti vakuutusten vuosimaksut
  3. OP Mobiilista löydät Talouden tasapaino laskurin tutkiakseni kuukausittaisia menojasi. Voit luokitella menoja mm. välttämättömyydet (asuminen, luotot, ajoneuvot, ruoka), huvit (matkailu, ostokset, ravintolat, kulttuuri, harrastukset).

Jokainen tyylillään!

Love <3 Essi

Samankaltaiset artikkelit